SKÖTSELRÅD
SKÖTSELRÅD - FÖR ELIANA HUNTER® VIRGIN REMY HÅR

Eliana Hunter's® Virgin Remy hår har hög kvalité, lång livslängd (ca 1-2 år) och kan återanvändas om du sköter om det väl. Virgin Remy hår behöver lika mycket omsorg som ditt naturliga hår, därför är det viktigt att du har en bra hårrutin för att få ut så mycket som möjligt av din investering. Livslängden på håret beror framförallt på hur du sköter det. Därför har vi nedan samlat våra mest essentiella hårvårdstips om hur du bäst vårdar ditt nya hår för att under hela användningsperioden uppnå ett perfekt & friskt hårsvall.


REKOMMENDATIONER INNAN INSTALLATION AV ELIANA HUNTERS VIRGIN REMY HÅR Vi rekommenderar att du tvättar hårlängderna med conditioner/balsam i ljummet vatten innan installation eller annan behandling. Det brukar även kallas ”co-wash” och är fördelaktigt för att ge återfuktning och lyster till håret. Gör följande: Fyll handfatet med ljummet vatten, fördela generös mängd med conditioner/balsam i vattnet, lägg ner hårtränsen i balsamvattnet i ca 5-10 min, skölj av och låt självtorka.


HÅRINSTALLATION OCH STYLING Vi på Eliana Hunter® rekommenderar att installationen av ditt nya hår genomförs av en person med god erfarenhet och kännedom av den valda installationsmetoden. Allt hår oavsett kvalité fäller något under sin livslängd, det är fullt naturligt. Däremot ska hårförlängning av hög kvalité (som installerats och behandlats rätt) inte fälla överdrivet mycket. Eliana Hunter's® Virgin Remy hår fäller minimalt och väldigt naturligt om det blivit installerat på ett korrekt sätt. På så vis behåller du alltid fyllig och vacker volym. FÖR ATT SE TILL ATT HÅRET BEHÅLLER SIN VACKRA FYLLIGHET OCH VOLYM BÖR DU BE HÅRINSTALLATÖR/STYLIST FÖLJA NEDANSTÅENDE RÅD OCH


REKOMMENDATIONER Undvik att schamponera överdrivet mycket, då det torkar ut och gör håret skört. Använd enbart schampo för att rengöra håret - högst 1 gång/veckan för att avlägsna produkter, avsluta med conditioner för att återfukta. Vid ”sew-in” metoden, säkerställ att synålen inte förstör väften på hårtränsen genom att forcera eller dra ut den för hårt. Minimera användning av värmetänger, med Eliana Hunters Virgin Remyhår kan du uppnå önskad frisyr och styla utan att använda värmeredskap. Du kan forma håret med händerna medan det är blött eller använda olika kalla redskap för att få fram önskad frisyr, då håret är naturligt och lätthanterligt anpassar det sig fort och håller upp stylingen väl. Borsta alltid håret nerifrån och arbeta dig uppåt, vi rekommenderar att du använd en bredtandad kamm för att inte slita på håret. Försegla alltid avklippta delar av hårtränsen med nål och tråd. Om möjligt, undvik att klippa i hårtränsen. Trots att alla Eliana Hunter produkter är dubbel- och maskinsydda och väldigt tåliga, så ska man alltid undvika att dra för mycket i håret genom att ha för tighta frisyrer. Det kan leda till att sömmarna töjer sig med tiden. Eliana Hunters hår ser som bäst ut vid sitt naturliga tillstånd. Därför bör du inte tynga ner håret med för mycket stylingprodukter.


VECKOVIS SKÖTSEL Schamponera & balsamera helst håret 1 gång/veckan eller 1 gång/varannan vecka (utefter dina behov). Undvik att schamponera för ofta och använd helst schampo fritt från sulfater, silikon, alkohol och parabener då de har en tendens att torka ut håret. Mer önskvärda ingredienser är naturliga oljor, oliv olja och argan olja. Schamponera försiktigt från hårtoppar till hårfäste. (Massera inte in schampo för kraftigt, arbeta istället in det i håret försiktigt med en bredtandad kamm eller med händerna – nerifrån och upp). Skölj ur schampot med kallt vatten. Applicera på samma vis in ett bra och återfuktande balsam i håret - nerifrån och upp Skölj ur ordentligt och låt självtorka. För att styla håret eller återskapa hårets naturliga textur: Kan du efter din tvättning (medan håret är blött), eller genom att spraya håret (med vatten och balsam), krama upp håret med fingertopparna för att ta fram hårets naturliga textur eller framställa en ”wet look”. Innan läggdags rekommenderar vi att du gör en eller två lösa flätor för att skydda håret. (Du kan även sova med en silkes/satinscarf för att ge håret extra skydd under natten).